Sunday, February 28, 2010

suami oh suami!


salam..
ermmm.. keje yg urgent dah siap.. meh nk bergossip sket.. ehehehe.. hari ni sebenarnya lebih kpd luahan perasaan huhu... luahan seorang isteri utk suami2 di luar sana... hehehehe... susah sebenarnya nk jaga laki kan... (ke mak sorang je fikir gitew.. uhuk!)
terlebih dulu mak mintak mahap la kot2 ada yang terasa dgn luahan perasaan mak .. kekeke... aje nye nk ingatkan diri sndiri jugek nih.. mahap juga kot2 asben mak baca blog mak nih... huhu.. nk letak dlm facebook rasa mcm tk sesuwai.. so, luah kt kengkawan kt sini jela kan... kot2 ada kwn2 yg nk bg pendapat or berkongsi rasa... =)
weekend lps adalah konstabel pompuan nih bg msg kt asben mak.. kiranya lps abis keje guard yg ada relate dgn kes yg laki mak handle la nih kan... pompuan ni kene handle pesalah pompuan... mmg law nye gitu.. lps setel keje boleh lak msg laki mak "GUDNITE TN. AHAKS!" eh, boleh plak bergudnite-gudnite dgn laki mak... siap ada ahaks! kt ujung tu lg buat darah naik ke muka! aduh! kalo pompuan tu ada kt dpn muka mak mmg mak ganyang cukup2... trus laki mak balas balik "KO DAH ABIS KEJE UDAH" ermmmm... laki mak g dapur je mak tmbah lg "APA AHAKS2? TK PAYAH NK GUDNITE2 DGN LAKI ORG!" ha ko......! mmg dh menggigil mak time tu.. mak confirm laki mak ada baca msg yg mak bg kt konstabel tu through enset dia. BIARKAN! biar dia tahu mak tak suka mende2 camtu.. ada ke wife yg suka pompuan lain bg sms gitew kt laki dia?? sila angkat tangan! uhuk! mmg bakal dpt payung emas la kot kan... =(
seperti biasa mak tk suka nk perang2 mulut or perang2 pinggan mangkuk melayang.. mak lebih suka diam n buat muka jer... dia paham la tu kan... bila gunung berapi dlm dada mak dh reda baru mak msg dia apa yg mak tk puas hati... then dia akan balas la msg tu.. time tu mak dlm bilik nyusukan syabil n laki mak tgok tv kt hall dgn syahmi n syaqira... kitaoreng mmg gitew2 aje kalo ada selisih faham.. hehehe.. bak kata org, perang dingin jerk... end up alhamdulilah dgn cara baik.. dlm proses nk selami hati masing lagi.. walopon dh 11 tahun kenal n 6 tahun kawin..
summary dr balas2 sms tu laki mak kata mmg dia tak layan lebih dr hal keje dgn pompuan tu... kata laki mak ngada2 pompuan tu bg sms gitew... ermm.. setan dok ckp " yeke tu, entah2 blakang aku dia bls msg lain" itew setan yg kata yer... hahahaha... mak ni cemburu sgt ker??? emmm... yela kot.. sape tk syg laki.. kdg fade up jugek dgn kerja dia yg cenggitu.. tp dh rejeki dia kan... mak terpaksa la terima... gamaknya bini polis sume cenggini... kalo berkumpul2 dgn wife2 polis mcm2 citer leh dengar.. kdg2 kelakar jugek..
ada yg kata malas nak fikir, kalo wat hal siap la! hehehe ada plak yg kata tiap 2-3 jam sekali dia akan kol laki dia...tanya kat mana, wat ape, dgn sape... sape yg jd bini polis mesti ada sket2 persamaan cerita kisah laki masing2.. hehehe ada yg kata mmg tk boleh percaya... kekekeke.. ishk! entahla kan.. nasib masing2.. mak sentiasa doa panjangkan jodoh dgn lakiku itew hingga akhir hayat mak.. sape la yg nak kawin hanya utk 2-3 tahun... mak n laki mak baru nk masuk 6 tahun berumahtangga.. a long way to go... mak salu igtkan laki mak yg mak n anak2 syg dia sgt2... huhu.. lomantik x mak?? mak selalu ingatkan dia "ingat Tuhan, ingat sayang n ingat anak2" ... alahai....
tapi, yela kan.. kalo kita dh usaha sedaya upaya nk mempertahankan rumahtangga kita.. dan buat yg terbaik, jujur setia bagai tp org luar plak kacau rumahtangga kita cemane??? paling teruk bila dh sampai org luar tu pakai ilmu setan nk rampas laki kita??? ishhhkkk!! nauzubillah... mmg mak takut!! mak syg sgt keluarga mak... sian anak2 kalo mak bapak dh x sehaluan.. mmg terganggu minda anak2... so, kot2 pompuan spesis itew terbaca blog mak nih.. fikirlah sedalam2 nya sebelum mengambil keputusan nk kacau rumahtangga org. mmg la alasan cliche, 'dh jodoh,nk bt cemane?'... 'dia je yg paham i'.. 'dia boleh adil.. why not?' ... 'i nak menumpang kasih jer.. i janji dia tkkan lupa anak bini dia'... ermmm... 'i suka lelaki yang matang, lelaki muda tk romantik n tk established'... mak mencik ayat2 itew...
so, kpd pompuan2 yg ada hati nak rampas laki pompuan lain fikirlah kalo anda berada ditempat pompuan(isteri) itew! betapa hancur lebur hati seorang isteri... kasihan anak2 kan.. ini terjadi dalam family mak jugek... sian anak2 sedara mak... tp banyak pihak dan banyak kisah disebalik2nya... ermm.. tkleh nk ulas panjang lebar kt sini... prebet n konpidensel! ehehehe... tp tulah! mmg robek rasa hati bila kita mengalami sume ni kan...
trend skang pompuan muda2 himpit2 laki org yg ada kedudukan n gaji banyak.. aduhai... mmg pentingkan diri sendiri... ishk! malas nk fikir panjang2 pasal pompuan jenis itew! mmg sakit je hati mak ni nyiah!!!! mak skang cubalah buat yg terbaik utk laki mak zahir & batin.. auwwww!!!! kalo buat hal jugek tu tak tau la kan... kadang tu mcm2 fikir n mak cuba membuat persediaan mental dan fizikal kalo Tuhan nak duga juga... ada pompuan2 diluar sana kata jangan fikir sgt mende nih! ai?? nnt kalo dh terhantuk baru nak terngadah?? tu yang buat jd sasau n lost! we need to be strong! mak doakan moga laki mak dikuatkan iman bila berdepan dgn kaum yang sama dgn mak.. kepada pompuan jenis yg PEROSAK-GEDIKS! shoh shoh pergi jauh2..(mcm halau ayam tue...) adios!

gambar sekadar hiasan.. ermmm cemane agaknye perasaan si isteri bila nengok gambar nih? dulu tangan itew dok belai2 dia.. skang dok belai si putih gebus plak... donia..donia...


10 comments:

ibu 2AZ said...

mintak simpang lah kan..moga iman suami2 kita sentiasa kuatkan..

shafarina said...

baru 6 tahun.. huhu belum 11 tahun lagik..

pada aku kan izza, asal jangan aku tahu sudah. dah letih la layan benda alah ni semua... asal laki ko ada pangkat sikit mula la menebeng tersengih2..

tu baru sms. aku ingat benda ni sampai bila2.

aku dok rumah amek barang, laki aku kata tunggu driver amek nak gi program. sekali bell berbunyi byk kali.. dengar la pompuan panggil laki aku... aku pon keluar buat muka toya.. dia terus diam masuk kereta.. tak tegur ke ape.. padahal sebelum tu terloncat2 memanggil laki aku.. hantu betul. mengamuk la aku. dah le tak tagur puan ke ape, hormat la sikit bini bos... kalau kat ofis tak tahulah aku. kang pikir byk2 aku yg saket jiwa.

apa pon, life zaman sekarang. semua benda leh jadi.

izz said...

ina :tulah!kita ok jerk... tk lyn jantan lain... doa moga dia sntiasa ingat Tuhan..

wan : gulp! tulah! mcm2 kes.. ishk! mencik pompuan cenggitu.. tk malu!!

SyahNas80 said...

peh.. memang banyak dugaan kan lagi2 dah kawen ni .. ermm semoga sumai kite semua di lindungi oleh godaan pompuan2 ni huhu... kalau laki orang buat,,, siap!! tau ar aku nak watper.. orang pun penah kene gak..

sakit hati betul main2 sms... bile dah ngamuk2 dah luahkan baru nak pujuk2 benci betul!1 betina sengal tu siap msg ' ala kak.. kitorang macm abang dengan adik je'

ces!!! ada aku pedulik???!!! g MAM(*& okeh...

mummywildan said...

sabar izza..ye insyaallah..sama2 kita jg rumahtangga. aku suka quote ko 'jg somi zahir&batin'...insyaallah bsr ganjaran tu kan..
note : geli aku tengok gmbr si GEBU dan ABG BUNG..hahaha

izz said...

syanas : mmg g mam*** dgn pompuan jenis itewwwww.... nyusahkan idup org lain jer...

wan z : ko tgokla gaya bung tu.. ala2 kembali muda gitewww... uwek!

Ms Pearl said...

hmmmmmmm..........
babe? malaikat kata sabar
setan kata serang!
hani kata:
kau cari perempuan itew babe bukan nak gaduh tapi nak tengok orangnya dari jauh mcm mana rupa jembalang sms laki orang tengah tengah malam

izz said...

masalahnye dia abis keje kul 8pg nyiah... pastu agaknye nk membuta msg laki mak dulu... tk ke nk menggatal namanye tu... isteri mana yg boleh terima... kalo mak dpt lg msg cenggitu dari dia mmg carik iteww konstabel.. nnt kuar muka depan metro 'isteri inspektor serang konstabel wanita' hahahahaha

Ms Pearl said...

jangan serang nyiahhhh jaga martabat
tapi serang hendap! itu lebih ke arah bini kepolisan hehehehe

cari jembalang tu nyiahhh! tengok muka dia macam mana. esok kalau terima lagi sms mcm gituew senang nak cari :D

izz said...

ms pearl : tulah! eh, macam ayat madu 3 jer... kekekeke... tulah! tingin jugek mak nk nengok muka yg bakal makan kasut vincci mak itewww! kakakakaka