Tuesday, March 2, 2010

AKU MENANGIS...

salam..

sedihkan kalo baca tajuk di atas.. mak menangis??? yup! tp idak le sampai mengalir airmata n merah2 bijik mata... airmata sempat dok tepi bibir kelopak mata jer... kenapa ye?? hehehe... sebab JAMMED GILOSSS!!..

ni kes nk g keje pg tadilah ni.. mmg tk heran kl ni jammed kan.. tp pg ni di tahap kritikal sbb ada meeting kul 9pg... macam bese kalo anta suami kesayangan mak dulu ke keramat AU2 nun ... mmg lambat la sket sampai opis... nak wat cemana konon nk carpool... dolu2 ada honda EX5 mmg dia merempit sensorang g keje.. tp semenjak EX5 dicurik oleh penyagak mana ntah, situasi pagi2 akan jd gini le sehingga ada alternatif lain... hihi..

al-kisah yang buat mak nangis tk berairmata tu ialah sbb polis trafik telah memblocked jalan menjadi satu lorong... dari 4 barisan kenderaan jadi satu barisan untuk masuk ke jalan jelatek dr keramat... boleh bayangkan tak?? mmg asalnye jalan tu satu lorong tp selalunye jadi dua barisannya.. tp sbb dek blocked dgn kon oren yg tulis POLIS tu dh jadi 4 barisan sejak semalam.. dh la area situ mmg manyak perumahan... so, dok terperangkap macam siput dekat 50 minit gak .. aduhai.. dr jalan ampang nk masuk ke mrr2 sblom sampe opis asben mak pon dh nunggu dalam jammed dekat 20 minit.. so, dlm jammed ajer dh 70 minit bersamaan dengan 1 jam 10 minit..

belum lg menempuh jalan tun razak n jalan istana, federal highway lagi nak sampai ke mid valley nun.. org diluar kl mungkin tk dpt bayangkan jalan2 itew... bagi yang familiar mesti sengih2 sbb jalan2 yg mak mentioned mmg port jammed... kalo ikut plus highway nk balik ipoh dah leh sampai ke gopeng mak rasa... adoyai! sabar jela kan... kalo tkde jammed bukan kl la namanye... mak rasa kalo kuar dari umah kul 6.30 mmg leh la sampe sblom 8.. tp dok mencongak nih boleh ke mak bangun kul 5.45 am... hehehe... caiyok!



ni salah satu penyebab bertambahnya jammed...

see... bumper to bumper.. *sigh*

9 comments:

shafarina said...

Biasa. Yang luar biasa ada sekali tu report duty kat Putrajaya, balik dlm pukul 6. Hujan + jam, pukul 8 baru sampai Jln Semarak. Masa tu buka puasa telan air liur jek. Sian anak² aku tunggu kat taska Mindef dgn bapak diorang.

J/Jelatek nak ke J/Ampang tu, tokleh buat apa dah.

izz said...

tulah wan... mmg area jammed kan... redha jela..

Syima ~Mama Kyra~ said...

kalu jammed mmg tensen dibuatnya kan..kan..

ni knp x masuk kan kita dlm list blog awak ni..masuk follower kita pun xde..hehe

izz said...

syiiimaaaaaaaa.... heehehe.. pes time syima nengok sini ker? ai pon x tau add blog.. tkpe.. skang jugak ai add... hehehe

ibu 2AZ said...

igt apa td..jammed rupenye..kite pun bengang gak pepagik nih..huhu
damansara lg teruk..adoii lah..ina pun skang bgn awal 5 camtu..sbb nak kuar awal..huhu..

izz said...

ooo... ina dok damansara ka la ni? igtkan dok pytrajaya.. apa nk buat?? lumrah dok kalng valley kan.. sabo jela..

Syima ~Mama Kyra~ said...

izza..kita dah jadi follower awak..

stp thn ada blogger gathering..nx year kalu ada kita bgtahu ye..leh join sama2 ;)

CkYnHaShiM said...

sonok plak bace blog kak izza ni..layan seh..cam serasi je bile bace tu..hihihihi..jammed mmg sakit pale,sib baik g blk keje skunk x tempuh jammed...kalu x,nanis gak oo...

izz said...

ckyn : sonok ker... wah! ai suke... hehehe.. ni mmg taip kuar dr hati terus ke keyboard.. tkde tapis2... kt fp tapis2 sket.. kuikui..