Wednesday, February 24, 2010

Kawan...

salam..


lagi setengah jam nk balik.. meh nk nyembang sket.. ehehehe... spt tajuk di atas KAWAN.. eceh! mcm nk wat karangan plak kan... ermmm... sume org ada kawan... kucing pon ada kawan gak kan... dr kecik tk silap aku masuk skolah darjah 1 aku start ramai kawan la... n satu insiden yg paling sedih yg masih aku igt sampai skrang ialah kwn baik aku timah (sori ye timah kalo ko baca blog ni... ni cuma luahan perasaan aku jer.. ewahhh!!) tetiba tk nak kwn dgn aku... salu kitaorg g skolah sama2.. umah opahku n umah abah timah tu sebelah ajer.. tetiba timah rapat dgn tijah n mengenepikan aku (sume nama2 itew adalah nama betul tau..).. dia tk nak tegur aku pon kt kelas.. sampe skang aku tk tau kenapa.. mmg aku sedih.. tkde kawan dh time tu.. mandi sungai pon dh tkde kwn.. tingin jugek aku nk tnya timah nnt knp ek?? hehehe... for info, aku, timah n tijah skang ok jer.. kalo time raya jumpe sembang2 gelak2... masing2 dh branak pinak.. kekeke


masuk skolah berasrama.. aku pon tk ramai kwn.. tk glamer... tk silap kwn yg rapat dgn aku nama rohaina n wan hasniza.. dua2 dh lost contact... rapat2 pon gitew2 jer la... gaduh2 tu bese.. tk silap aku penah kena tumbuk dgn rohaina.. sadis kan! tk igt punca gaduh... ermm.... budak2 time tu... masuk skolah menengah aku rapat dgn nurul azliza je la kot.. ermmm yg lain2 tu gitew2 jugek.. kt umah aku lepak2 jugek dgn lily n one indian friend.. prasana nama dia...


skolah vokasional.. pon ! ade la 2-3 kerat yg betul2 rapat... ermmm.. along n sape lg ek! tetiba ilang ingatan plak.. yg lain sama gak.. gitew2 ajer.. aku stil antara yg tk glamour giteww... kesimpulannya time sekolah aku mmg tk reti berkawan n tk ramai kawan.. tk pasti knp?? mungkin sbb aku tk lawa... huduh jer... kekekeke.. pastu semikin makan semekut.. miskin le tu ! org susah.. ehehe... pastu aku x bnyk ckp...


kt ipta aku mula banyak kwn.. agaknya dh pandai bersosial kot.. aku start ramai kawan sebenarnya lps aku mula bekerja tamat spmv.. maklumla budak baru lepas dr kongkongan.. mybe dr situ aku dpt skill of communication kot.. kekekeke... kat poli ramai kawan... aktif aktiviti kampus lg.. so, bertambah2 la kawan.. time ni pon dh pandai melawa... lawa ke?? tk la sgt.. perasan lawa jela kot! hihi .. tp aku ada kwn rpt nama ilah... pon end up dgn tk kwn sbb kes ngajuk2 la nih.. huhu.. last2 aku kuar dr umah sewa n nyewa bilik ajer! abis citer... aku rapat dgn zura n june je la lps tu.. sampai skang.. . kt opis lak skang pon sama.. tade la mmber rapat... stil gitew2 aje... makan lunch sama2... lepak2 sama2... tp balik keje buat hal masing2...


yelah! dh beranak pinak la pulak masing2 kan... mesti ada komitmen masing2... tp, aku happy jer... tmbahan pulak aku ada join Hot Lovely Momma (HLM) .. ni sume momma2 yg kenal2 kt fotopages n pakat2 jumpe kt luar... pastu kami dh jd rapatla.. idokle rapat sgt.. gitew2 jugek... tp aktiviti yg dijalankan sesama tu yg jadikan hidup lebih bermakna... bz le jugek dgn aktivit weekend.. kalo tk sbb gathering, ade je besday party anak2 n mkn2 utk kumpulkan kami sume.. best.. aku suka.. secara tk langsung 3s pon dpt ramai kawan... thanks HLM!


pada pendapat aku, aku ni easy going jer.. tk cerewet pilih kawan, tp mmg aku tk pandai nk approach org... erm.. tk pandai sgt nk amik hati org.. pakai belasah jer.. tp dh kenal kdg2 tu over excited nyembang aku leh tercakap mende2 yg buat org rasa nyampah.. aku rasa la kot ... sbb kdg2 tu tetiba ada org tu ajak aku bekfes sama2... then 2-3 mggu lps tu dia g bekfes senyap2 tanpa bgtau aku.. ermmm.. ntahla! aku rasa jela.. ehehhe.. tp aku simple jer, tk nk kwn aku sudah! aku pon tk kesah kan... so, aku amik pendekatan kwn gitew2 jela... n aku salu igtkan diri supaya jaga tutur kata.. yelah! manusia kan mudah lupa... n terlalai... kdg2 mmg tk sedar apa yg kita ckp, main sedap mulut... maafkan aku! aku akan cuba perbaiki... sumpah! tade niat nk sakitkan ati sape2...


what ever org nk ckp psl aku biarkanlah... aku tetap aku... tk pandai nk ngampu ke kipas ker.. bos aku sndiri pon aku tk reti nk amik hati... kekeke.. buat keje sndiri sudah! janji keje tkde masalah.. sume yg aku patut buat aku buat!.. kdg aku pon ada rasa kecik ati or sakit ati dgn org keliling.. tp aku ckp dlm diri let it be... just be me... komplikated gak kekadang... ermmm.. itew jela kan... yg penting aku sntiasa muhasabah diri n be better! =)

ni la june and zura.. we are closed sampai skarang.. cuma jarang jumpe kerana komitmen masing2.. =).. mukaku kembang sbb pegnenkan izzrin syaqirah time ni.. 5 month in the womb hihi

4 comments:

SyahNas80 said...

hehe aik? akak tak glamer ke? rasa cam glamer je zaman dulu2... haha biasa ar kawan ni kejap ok kejap tak..payah nak dapat yang betul2 BFF ...

orang pun susah nak berkawan.. tapi bile ckp ngan dorang.. semua tak caya.. padahal.. orang tak reti nak mulakan dulu... kalau mula2 kenal mesti ingat orang ni sombong hehe.. pas kenal? haha gitewlah gamaknya...

izz said...

glamer ke nas? tkdelah! bese je... rimas mak kalo glamer sgt nih! auwww..!

CkYnHaShiM said...

hlm kan mmg siok..hihihihi..skunk ni dh glamer la..kak izza...

izz said...

ckyn.. mmg syiok! suke sgt2 dpt gather salu.. glamer ker?? hehehe