Sunday, November 24, 2013

anak dan pembelajaran

salam alaik..
 
hujung-hujung hari persekolahan sebelum bercuti panjang.. rata-rata parents share kegembiraan terhadap keputusan peperiksaan anak-anak.. ada yang share di facebook dan blog... bukanlah nak menunjuk atau mendabik dada mengatakan anak-anak kita bagus sangat.. tetapi sekadar berkongsi kegembiraan.. syukur Alhamdulillah, keputusan syaqirah adalah memberansangkan... walaupon Kyra baru 2 bulan lebih di PASTI al-ummah..
 
tak sangka sebenarnya Kyra boleh mendapat keputusan yang baik macam ni.. overall 98.4%.. Kyra dan pelajar nombor 1 dalam kelas berkongsi peratus yang sama.. tapi tak pasti kenapa Kyra berada di tempat ke 2... but, personally it is not a big deal for me.. all I know is my girl could answer the exam question..she had done her best... proud of her.. 
 
Kyra adalah pendiam orangnya, lemah lembut tapi kalau time study atau buat homework especially reading session.. hmmm cepat benar dia boring... 20 minit tu kira bagusla dia concentrate.. harapan I sebagai ibu semoga Kyra meneruskan kecemerlangan di kelas 6 tahun nanti..
 
tadi dah dapat result syahmi.. belum sempat snap gambar sebab rush sangat pagi ni.. ada meeting selepas menghantar syahmi ke kem hafazan di hulu kelang... what I want to say is Im a bit disappointed dengan result syahmi especially result matapelajaran agama... syahmi tiada basic arab atau jawi di Krista dulu... kalao ada pon very minimal.. so, result jawi saja dia boleh skor A.. yang lain B and C...
 
nanti I share di sini what is the result .. but sadly to say his average marks is 74% sahaja.. 22/37 in his class and 95/135 for overall standard 1... i have another plan for him next year.. its a decision that I think is the best for now.. see u in another entry..

2 comments:

Ida Shaaban said...

mcm sapa lagi kalo tk mcm ibu dia...rajin n sungguh2 belajar...anyway tahniah buat syahmi n Kyra....

izz said...

thanks ida.. tapi mak dia takde la pandai sangat.. lebih kurang syahmi jugak... heheh.. tahniah untuk anak ida.. 5A upsr..