Sunday, April 8, 2012

syukur alhamdulillah

salam..

walopon hati dok duag dig dug sbb nervous first time bwk 3 s jenjalan sekaligus... huhu salu tk cukup korum sbb ahkak yg handle sorang2... tp kali ni ayah 3s pon ada utk sama2 monitor syahmi,syaqira & syabil cayang.... hari rabu kul 2.30ptg dh nk kena kuar umah... parking kete kat umah kak anne... pastu zasss ke lcct.... doa2 moga perjalanan dan cuti2 kami lancar hendaknye spt yg telah dirancang... insyaAllah.. huhu... nervousssssssssss esok dh start nk packing2... hari ni buat list dulu.. takut tertinggal brg penting...

KK-Labuan-Brunei.. nervousssss sgt! tp mcm tk sabarrr.... hehehehe... paling x sabar ke brunei



huhu... yang ni idaman ahkak... sbb tingin nk handbag kaler itam plak... yg dulu scha tu masih ada.. tp tingin nk yg sateeenn mcm ni... comey kan.... insyaAllah ujung bln ni sampai...:))


yang lain ialah tanggungjawab kpd Allah... syukur dh ada improvement... sgt jrg tinggal solat dah la ni.. ahkak akui masih cuba utk penuhkan solat... biarlah apa u ols nk kata... ini pengakuan ikhlas.. bkn nk cerita keburukan sendiri dan bukan nk menunjuk dh jadi baik.. tp of course sbg hambaNya kita cuba menjadi lebih baik... ahkak sedang cuba.. moga semua usaha ahkak adalh benar2 tulus ikhlas... u know what? rasa lebih tenang dan aman sekarang ni... terima kasih Ya Allah.... :))))


kehidupan adalah lebih baik sekarang... syukur... rumah saujana rawang dh ada penyewa... so, tkdelah pening sgt sbb loan umah sdah mula ditolak dr gaji sejak januari lepas... hampir 1.4k sebulan ditolak dr gaji ahkak dan asben... hehehe tp tkpela... itu semua harta... asset... nampaknya penyewa pon mcm okey... doa2 tkde masalah la kan.. riso juga nk handle... ermmm...


end of this month pon dengarnya gaji baru dh mula.. tunggakan gaji pon dapat ujung bulan... doa2 benarlah berita itu.. tk sabar dh ni... syukur di atas rezeki itu... dptlah ahkak masukkan syahmi ke kelas swimming semula.. nnt dh pandai swimming nk masukkan ke kelas taekwondo ke silat ke.. ala... jenis utk mempertahankan diri... dia mmg suka mende2 gitu.. tk masuk kelas martial art pon dok kuntaw adiknya .. huhu...


apa lagi ek... ermmm banyak sgt! mmg ada 2-3 perkara yg tk berapa sedap nk citer tp kesyukuran adalah melebihi segala dan im blessed! moga yg tk berapa sedap tu segera berakhir... insyaAllah.. doa sentiasa ku titipkan disamping usaha... last but not least! mcm nk bukak bisnes taska lah! hahaha mari berangan! :D



2 comments:

Y O N G said...

Alhamdullilahh. Bila mana kita sentiasa mengingatiNYa,
DIA akan selalu ingat pada kita juga.
take care dear n have a nice trip

izz said...

tq kak yong..:)