Monday, February 20, 2012

ayah & syahmi

salam..

lama sungguh rasanya tk bukak blog... tk update dan tk blogwalking.. huhu... kenapa ye? mungkin stick to FB kot... tkde citer panjang yg nak i tulis dlm ni... banyak perkara sebenarnya berlaku sejak 2 menjak ni... tp yg paling menarik ialah i menjadi crew untuk fiesta titiwangsa... best jugekk...volunteer utk aktiviti kemasyarakatan... sorry... tkde gambar i yg sempat i capture sepanjang aktiviti tu.. hanya gambar 3S je... huhu... nnt i upload kalo sempat... kalo x sempat leh la tgok kt FB i ye... kalo nk lah! hahahaha

dok scroll folder gambar lama2... jumpe gambar2 syahmi dan ayahnye... ada satu kes, syahmi amatlah terasa hati dgn ayah... huhu... tk bape ngammm.... i tgh sebok dok marah2 utk kasik dia memorize spelling... sbb esoknye syahmi ada ujian spelling (tiap ari jumaat spelling nih).. that time mmg dia dh kesat2 airmata sbb kena marah dgn ibu... tetiba ayah dia jentik telinga dia... konon gurau.... terus dia meraunggg... si ayah mcm biasa la ego tak nak pujuk (kalo ibu majuk pon haremmm ayah nk pujuk syahmi oiiii hukhuk)... i pon pujuk la syahmi sampai dia tertidur..



esok paginya... lps subuh je kelam kabut ayah nk hanta syahmi ke pintu umah sebelum naik bas sekolah... malangnya syahmi dah pergi.. emmm... berubah airmuka ayah... agakknya terasa bersalah la kot dgn kejadian semalam tu... huhu.. tula.. ego sgt kannn... mcm ibu ni walopon marah2 sampai rotan sume tp lps tu ibu pujuk n explain kenapa ibu marah n rotan.... naluri ibu la katakan...



bila ptg balik dr keje ibu pon peluk syahmi mcm biasa.... ibu cium pipi syahmi dan belai rambut syahmi.. ibu tanya "syahmi syg ibu?" laju je dia angguk.. "syahmi syg ayah?" laju je dia geleng dgn muka sedihh... alahai.. tk abis lagi sensetip la tu... hahahaha sensetip tu ada sket2 sifat i la kan... hihi... then i explainla ... ayah tk sengaja.. ayah just joking... syg ayah ye? dia still geleng... hmmmm



bila ayah 3S balik je i nyembang pasal syahmi then i ckp pegila pujuk... huhu.. tk lama tu i nampak syahmi dgn ayahnya dok menelaah game dalam laptop... ermmmm boy's thing berjaya menawan hati syahmi... they are good buddy already because of boy's things... hehehe... tula.. org tua2 kata kalo muka sama tk berapa serasi.. kehkeh... apa2 pon air dicincang x kan putus kan... love both of you soooo muchhh

6 comments:

Cho Zila said...

sibuk kat fb yerk... takperler... orang sibuk bisnes kan....

izz said...

huhu bisnes ape nye cho... tkdelah! i jengok juga blog cho.. tp tk tinggal jejak jer.. hehe

Y O N G said...

allo.. lama x update blog?

izz said...

k yong... i nk baca blog kak yong tp tulisan nye tkleh baca lah.. huhu

Y O N G said...

awat la pulaknya?
shanaz boleh la pulak baca n berkomen?
pelik la pulok

izz said...

tula... nk baca blog ky tp tulisannya cinonet beno hahaha...