Tuesday, August 17, 2010

indon oh indon!

dh lama ai simpan title kat atas nih.. dh lama jugek nak luah kan apa yg ai rasa berkaitan dengan INDON! first of all ai nk tegaskan kt sini BUKAN SEMUA INDON ok! nnt ada pulak cop ai laser tk bertempat.. ini adalah pandangan peribodi ai sahaja...!

mmg sume tahu banyak sgt kes keretakan rumah tangga di malaysia tika ni adalah disebabkan minah2 indon keparat yang menggunakan susuk tubuh dan ilmu guna2.. yup! ini diakui sendiri oleh minah indon yg sempat ai berborak2 ritu! even maid ai pon setuju... katanya sebelah jawa mmg terkenal dgn ilmu guna2.. dpn mata ai sendiri dh lebih 10 kes mcm ni! paling kesian one of my boss pon terkena... dh pangkat tinggi gaji lebih 10k sebulan ko! tp tumpas dipangkuan indon yg kerja sebagai cleaner.. yg pelik suami indon tu ada di negara kita niha! apa kes?? tk lama lps tu ai dengar si boss ni td ngikut indon tu balik kg indon berkenaan..jual segala kereta dan rumah.. end up, ada yg terserempak dgn boss td bekerja kuli kt pasar borong selayang.. aduhai... harta, keluarga, kerjaya, hancur sekelip mata...

eh, mmg minah2 indon nih target lelaki yang ada-ada la kata org.. lps diguna2 dia akan rampas harta lelaki bongok berkenaan.. merana lah anak bini dia.. paling teruk bila anak bini lelaki berkenaan pon disihir sama. eh, mmg betul la penjerat minah indon ni adalah ilmu hitam dan jugek aset wanita yg diaorang ada.. penah tau, ai gi beli jamu, pastu minah indon tu syorkan ai ubat pengetat tuuuuutttt! katanya sejam sebelum bersama suami apply.. mesti ketat katanya.. see! mmg itulah modal mereka sume... cis bedebah!!!!

ada tak kwn2 baca paper berkenaan baby2 yang ditinggalkan kt hospital.. yg ai baca 5 dr 7 baby itu adalah hasil dr minah2 indon nilah! tp nama anak macam nama melayu.. daniel la.. sara la.. ishk2! mungkin bapak baby tu melayu .. tp ada yg ai tgok mcm muka bangla pon ada! bukan ai nak kata org melayu kita baik... nope! mmg ada yg buat benda ni sume! tp jumlah keterlibatan minah2 indon nih amatlah membimbangkan!

semalam ada plak ai baca pasal kerajaan indon marah betul dgn malaysia sbb tahan 3 org pegawai dia... ai tk tau la kisah sebenarnya kan.. just baca sekali imbas! then, ai jadik macam meroyan sket bila kedutaan kita disana diserang oleh indon2 haprak yg mmg buta pasal tatasusila manusia... kalo setakat demonstrasi tu mmg adat indon ni lah kan.. tp sakitnya hati bila indon2 ni merosakkan harta benda kedutaan.. eh, bila korang tangkap 7 nelayan kami ade ke kami gi menyalak dpn kedutaan korang??? what a waste! kami banyak keje lah! tkde masa nk buat benda2 bodoh gitu! oh ye! a'ah.. masyarakat indon mana ada keje.. kalo idak tkdela dekat 4 juta indon2 tu dok menepek cari rejeki kt sini kan... ishk2...

geram okeh! eh, ai ada bncang dgn maid ai.. kalo kerajaan indon tu bagus takkan lah rakyat dia bersepah kat sini... termasuk maid ai tu.. dia pon mengaku kt negara dia sume mahal! pastu tkde keje.. pastu kerajaan korupsi! so, dptlah kita simpulkan di sini xde bagus mane pon negara derang tu! so, jgn dok hina2 negara ai nih okeh!

baru2 ni jugek kerajaan nk hapuskan VOA ke VOP... hehehe.. ai pon kurang periksa... yes! bagus2... jgn senang2 nk bagi derang masuk sini... itu secara sah.. secara seludup?? uissshhh!!! mungkin secara haram lagi ramai dr halal ai rasa... cukuplah! mmg warga asing ni kalo dh ramai sgt memberi beban kpd keharmonian negara kita... u all perasan tak kebanyakan kes jenayah kini adalah melibatkan warga asing.. ish! ai taula sbb en teddybear ai adalah dlm barisan baju kaler biru... huhu... adala info sket2... aduhai.. penat dh dok taip.. tp ai puas sbb dh lepas apa yg terbuku dlm otak niha!..

dlm pada masa yg sama ai salu igtkan en teddybear supaya berhati2 jika terlibat dgn kes warga asing nih.. terutama minah2 indon! pastu jgn amik apa2 pemberian especially foods and drinks dr mereka2 yg kuang ajaq nih! okeh! adios!





ini pon salah seorang minah indon perosak rumah tangga org.. maid ai no 2 .. sedang mendukung kyra.. rupe2nye dlm diam ada affair dgn pembantu kedai area umah ai... lelaki melayu yang dh ada 2 anak.. pelik sgt bila ai nengok bini dia 100 kali cantik dr minah ni... minah indon ni dgn berani bwk jantan keparat tu bermadu asmara di rumah ai...ciss!.. lps terbongkar sume ai tk tunggu dah.. berambus ko dr umah akuuu...!!!!! cait!

4 comments:

Hamzah Ian said...

seyes aku lagi benci indon.. argh!!

izz said...

hamzah : mmg kebanyakan nye mmg menyampah je ai nengok..

mummywildan said...

izza, mmg pun indon2 ni mcm2 cerita diaorg. husben aku pun dh pening handle staff2 dia. kalu dpt yg muda xde lain menggatal je. enggaged kt phone tk berenti. ade sorang tu dh kena buang ade affair dgn pekerja kedai mamak sebelah bangla lg. ade yg lari gitu je dgn jantan. yg kekal yg berumur skit mmg nk keje nk cr duit. ikhlas je aku tengok.

izz said...

ermmm... mmg la wan z... sakit je ati kan... tk sedar diri menumpang.. maid aku no. 1 tua.. tp lg tk boleh pakai.. pemalas dan pengotor.. ewwww...=)