Monday, August 10, 2009

umno..

salam...

tetiba lak post psl umno kan... jgn terkejut.. kekekeke.. aku mmg tak bape minat kalo masuk bab politik nih.. sorry to say umo dh nk jejak 30 nih aku tk penah mengundi.. erm.. ala2 atas pagar... org tua ada gak bising2 kata nape la tk ngundi .. rugi... masa tu kata2 derang mcm angin lalu jela.. mgkin aku dh rasa selesa dgn politik negara time tu.. sbb masa tu tadela huru-hara mcm skang..

lately.. 2-3 years back aku dpt rasa bahang yg tk elok pd politik negara.. sbg org melayu islam aku dh terasa ketergugatan oleh pihak2 yg kurang ajar nih... as usual aku tanak mentioned.. too sensitive... tp aku tetap nk coret gak dlm blog aku nih... yela coret ape yg aku rasa... as a result pilihanraya akan datang ni aku akan mendaftar dan akan menunaikan hak aku... supaya org2 yg kurang ajar nih tak dpt nk berkuasa... kalaulah mereka yg durjana ini berkuasa.. hilanglah identiti melayu islam kt negara ini mcm negara jiran nun... aduhai...

alhamdulilah la.. sejak YB Najib ambil alih tampuk pemerintahan negara mcm bnyk tindakan drastik telah diambil dan berkesan.. aku tk bape pandai nk ulas.. cukup ape yg aku tau dan paham.. tak dpt adiah pon kalo aku ulas pnjg2 n betul kan... aku doa sgt umno dn barisan nasional dpt berkuasa seperti dulu... aku juga hrp sume akan jd lebih baik.. aku akan tetap menyokong BN dan berharap pemimpin2 terlibat akan juga berubah menjadi lebih baik dari sebelum ini..

pening juga dgn suasana politik sekarang.. kes bunuh, rasuah, fitnah bla bla.. sbg org awam tentunya aku tidak akan tahu realiti sebenar disebalik apa yg berlaku.. aku hanya tahu melalui apa yg dilaporkan oleh media massa shj.. jujurkah medium ini?? entahla.. aku hanya mampu berdoa kpd Allah moga negara ini aman damai seadanya.. moga mereka yg jahat2 akan terhapus dan tersingkir.. amin..

3 comments:

Ms Pearl said...

pilihan raya akan datang jom kita mengundi

obviously i pilih Barisan Nasional

berani mati tak? hahahaha

izzs said...

yup! moga BN menyerlah kembali...

Ms Pearl said...

tak kira la serlah ke tak serla
janji mak vote BN

yang mana nak vote anwar ibrahim tu
suka hati lantak korang ler
esok kalau dah anak cucu korang kena perintah ngan cina ha baru servu u guys right heheheh

nak buat masjid pun kena buat kertas kerja baru tau kekekekekke