Monday, January 20, 2014

hatiku tertinggal di langkawi

assalamualaikum...
 
mood sayu sebab masih ngantuk.. semalam sampai di rumah hampir 3 pagi. flight delay... sian anak3 yang liuk lentok dalam flight-bas-kereta... syahmi syabil tak bangun ke sekolah pagi tadi... syaqira aje yang semangat bangun awal untuk ke sekolah... I dah inform cikgu mereka.. jap lagi nak buat surat tunjuk sebab... I pon masih mengantuk.. kuatkan hati dan mata utk buat kerja... nak ilangkan ngantuk jengah2 blog dan update sikit :)
 
 gambar dan video adalah banyak... I dan husband dok capture pakai handphone masing2 dan juga digicam yang dibawa... Alhamdulillah.. vacation yang sangat best... syukur sangat semua berjalan lancar.. kami pon tidak diserang demam atau apa2 sakit disana...walaupon cuaca agak panas kering.. anak3 paling happy... mak ayah anak3 pon happy sbb first time vacation santai.. sebelum ni vacation sambil kerja... tanpa anak disisi.. gambar semasa mangrove tour, charter boat adalah rm180 untuk satu boat FYI...

 kami sewa myvi - rm60 perday

 sorry... susunan gambar not in order.. mak malas nak buat collage atau susun2... :D.. gambar di caves of bat..

 pantai tanjung rhu yang cantik bersih.. pantai kok tak berapa bersih..
 
 pameran di makam mahsuri
 

 gamat... wajib beli.. frust sebab tak dpt merasa sup gamat... wajib pegi lagi ni.. huhu

 oriental village.. tempat cable car ke gunung mat cincang...

 Alhamdulillah.. tercapai hasrat bawak anak3 ke puncak gunung ni...

 sempat picnic bertemankan hembusan bayu gunung yang sejuk nyaman..
 
 cable car ride rm15 adult, rm10 kid..

 poolside holiday villa yang superb... syahmi sampai kecut2 kulit tangan sbb sayang nak tinggalkan pool.. haisshhh.. tak main kids pool katanya..
 
 ibu yang malas nk berendam...
 
 suasana dalam bilik di pagi hari... jenuh kejutkan... penat sangat kot

 beach time...
 
 kawasan hotel dan resort yang sgt tenang dan damai.. I just love this place!

 enjoy!
 
 owhhh buffalo farm yang mengimbau kenangan dikampung halaman.. dulu arwah atok ada bela banyak kerbau.. nostalgia sangat... susu kerbau sedap rupanya...

 kecik ibu posing... buffalo farm
 
Kyra pose dengan buffalo steak yang sedap.. mango lassi tu pon buffalo milk base... yummy

 ini gambar 2nd day sebenarnya... mangrove tour di kilim geoforest park yang best!!!

 nightlife tour di pantai cenang..
 
 syabil pon nak pose.. macam2 ada di pantai cenang di waktu malam...

gambar husband captured di depan makam mahsuri... 
 
di dataran lang... pics captured by syahmi :) konon mode honeymoon sekali kikiki
 
sebenarnya banyak lagi gambar, nanti kalo rajin I tulis part II.. kalo rajin la ye..hehe anyway, syukur ke hadrat Allah... walaupon mcm2 dugaan dalam hidup ini, janganlah kita berputus asa, yakinlah rezeki itu hanya datangnya dari ALLAH s.w.t.. bukan manusia lainnya.. biarlah diri dianiaya kerana setiap kebaikan dan keburukan sesame manusia pasti Allah akan balas.. jika tidak didunia, diakhirat kelak balasan itu pasti datang... Allah bersama-sama mereka yang benar... :)
 
p/s: I just fall in love with Langkawi.. tetiba nak minta transfer ke JKR Langkawi hehehe...

No comments: