Sunday, October 6, 2013

art attack

salam alaik...
 
hmmm... nak share pasal Ibu's Art Class at home... hehehe.. idea ni sebenarnya dah lama difikirkan.. sebelum ibu start part time study lagi.. tapi time tu 3s macam kecik lagi dan ibu pon belum ada keterujaan sangat.. nak hantar kids ke art class, rata2 area rumah ni dalam rm50 per 2 hours gituu..
 
 so.. delay la kan... last Saturday mak andak ajak ke book shop.. nak beli stationaries katanya.. so, ibu terpandang water color dan accessories untuk arts.. tetiba perasaan berkobar2 muncul walaupon lagi 3 jam lebih sahaja ibu perlu berada di kampus untuk kuliah..

 so, ibu beli segala kelengkapan untuk arts la kan... anak3 amatlah teruja... so, mak andak dilantik sebagai pembantu teacher ibu hehehe

 first art adalah guna potatoes yang ada dalam kitchen cabinet aje.. spontaneous aje idea ni... huhu... yang penting mereka adalah happy dan suka.. syabil tu fastlearner.. sekali ibu ajar dah pandai... sayang dia!! hihi.. aleesa gomok pon join the club..

 second art idea ialah tear and paste.. ibu buat quick search guna note aje.. kalo ikutkan kertas warna perlu kaler coklat.. hehehe bentuk owl.. tapi kaler hijau aje yang ada.. jadilah kan... hehehe.. mereka amatlah enjoy...

 happy faces.. Kyra lah paling suka.. asyik dok nyebut nak art class aje.. sebab di little caliph memang tiap hari ada art cenggini...

 hasil usaha mereka... not bad kan!! ini semua terhasil tak sampai sejam okey! so, ibu pon try google search idea2 untuk next class... easy craft dan indesign art ni macam menarik.. kat bawah ni antara art ideas yang menarik.. bahan2 mudah didapati... cubalah mommies... quality bonding time!!




2 comments:

Roshaliza Rosli said...

homaigod! rajin nya babe... salute gue

izz said...

shelly... spontaneous ajer.. u pon sure boleh buat :)