Monday, February 25, 2013

BB1M

salam...
 
pagi ni nak citer pasal Bantuan Baucer  1 Malaysia.. BB1M... first time i dapat BB1M walopon dh 2 semester di UTM... huhu.. alhamdulillah, syukur kpd Allah... RM250 adalah jumlah yg agak banyak.. i kalo shopping buku untuk anak2 selalu tak lebih RM100 dalam satu2 masa... so, jumlah RM250 amatlah disyukuri.. terima kasih kerajaan Malaysia.. jasa anda Allah sahaja lah yang mampu membalasnya.. jazakallah...
 
so, semalam i bawak mak andak 3s dan cik kyra shopping buku di kedai buku Popular wangsa walk.. seronok sgtlah cik kyra... tak bawak syahmi sbb dia perlu ke kelas iqra', tak bawak syabil sbb ibu nak concentrate pilih buku.. memandangkan time keluar dari umah dh dekat 8.30 malam.. huhu.. roughly wangsa walk akan tutup pada 9.30 malam. so, ibu ada 1 jam je untuk menghabiskan baucer buku itu.. sorry ye syabil sayang...nangis jugak dia time i nak keluar dari rumah.. i pekakkan telinga ajer.. hehe
 
cik syaqira selalu di usung ke sana sini sbb dia sgt behave... dan tak banyak kerenah dan bukan kaki shopping macam syahmi hehehe.. kyra redha je dgn apa yg ibu belikan.. jarang kyra mintak itu ini..
 
berbalik kepada kisah shopping buku.. i tak beli pon buku untuk diri sendiri... cuma satu note book aje untuk class Teknologi Batuan... yang lain mmg buku untuk syahmi syaqira syabil.. mak andak 3s pon tumpang sekaki, shopping buku persediaan SPM... dan sedikit stationaries.. buku untuk ayah 3s i belikan satu... buku ilmu agama... ngeh ngeh... total up RM332.40... huhu... sabo jelah... Popular bagi lagi free voucher RM50.. so, at last i kena tambah hanya RM32.40... owhh sangat berbaloi2...
 
see.. 2 beg hitam tu penuh dengan buku okey.. kyra melaram dgn buku activity princess and stickers.. happy sgtlah dia... mak andak 3s pon sama... syukur kpd yang Maha Esa... rezeki anak3.. terima kasih kpd kerajaan BN... walau apa pon pembangkang nk kata, its up to them... namun, kita perlu juga berterima kasih kepada manusia lain yang memberi manfaat kpd kita... dan janganlah buruk sangka... wallahualam... 
 
Sabda Rasulullah saw :
“Sesiapa yang tidak bersyukur dengan nikmat yang sedikit, nescaya dia juga tidak akan bersyukur dengan nikmat yang banyak dan sesiapa yang tidak berterima kasih kepada manusia nescaya dia juga tidak bersyukur kepada Allah SWT”.( Riwayat al-Tirmizi)

2 comments:

Riedaffya ibrahim said...

salam...seronok dapat BB1M tu kan..sy pon dapat masa kat usm ari tu..belikan buku utk anak2 la agenda utama..

izz said...

ye riedaffya.. mmg anak3 di utamakan... heheh sbb buku utk kuliah lect dh jual dlm class kan.. heheh