Sunday, January 20, 2013

apa berlaku minggu lalu??

salam...

alhamdulillah dengan segala nikmat yang dikurniakan oleh NYA.. syukur ya Allah..

gegambar kali ni i save dari instagram.... dua gambar terakhir je download trus dr HTC.. hehehe... so, kembali ber HTC.. HTC yg lama masih dalam drawer di dalam bilik.. beli yg baru senang sbb nk repair pon abis rm400 jugek.. huhu... motip utama adalah senang nak ber'whatsup' dgn classmate utm.. mereka sume pakai samsung... so, senang ber'whatsup'.. ada beberapa ketul je yg pakai blackberry... hehehe... 

 so... inilah ropenya HTC i itu... yg biasa2 aje mengikut kemampuan diri.. blackberry tetaplah i pakai... usung 2 tepon ke hulu ke hilir la skang.. sib baik jenis yg comey lotey dua2.. hehehe... 

 kak cik and family datang ke KL last week... ada kenduri kahwin family sebelah taha... so, dia tido di rumah i... sgt seronoklah 3s dengan kehadiran cousins tersayang.. hehehe si yaya tak mau balik ipoh.. mau tinggal dgn ibu katanya... hehehe... tak puas nyembang sbb kak cik kena balik ke ipoh ikut mertua dia... i pulak dgn busy prepare untuk final exam.. mmg masa adalah tidak sesuai... nanti raya cina kita jumpe lagi ye cik..

 kak cik dan husband.. incik taha... :p

 ini adalah paper terakhir.. mekanik struktur dan bahan... huhu struggle sampai sakit kepala weh!

 saja tangkap motto belakang baju pendidikan jasmani syahmi ni... insya Allah.. soleh wa musleh tu maksudnya anak yg soleh dan berkepimpinan(membaiki kekurangan yg lain)... tetiba hati berkata, takpelah jika syahmi nak jadi ustaz pon.. ibu redha.. jika syahmi nak berperang di palestin sebagai mujahideen kerana nk membebaskan baitulmaqdis pon ibu redha.. kerana Allah.. dan jika syahmi syahid kerana Allah pon ibu redha... kerana kpd Allah jualah kita akan kembali. cuma, ibu mohon supaya dapat jumpa syahmi di sana nanti.. aameennn..

 kyra, yaya dan ibu... sedap pulok lauk pengantin.. hehehe

 aktiviti 3s weekend yang lalu... seronok la sangat sbb weekend kali ni ibu tidak ke kelas.. sampai anak3 tanya, "ibu tak school ke hari ni?" hehehe.. cian anak ibu... ibu cuti sebulan.. so, ibu dah tekad nak abiskan masa berkualiti dengan kesayangan ibu.. hehehe...

hang out dengan ibu sambil tonton dvd... baring2.. makan2.. jalan2... hehehe... what a life!!! alhamdulillah..

 ada lg satu gambar kenduri rupanya.. hehehe... tomey2 semua...

kyra dan syabil di playground taman tasik titiwangsa... sonoklah sangat kan.. hehehe.. i plan nk bawak family ke kawasan pantai atau pon sungai weekend nak datang ni.. nak bermesra dengan alam konsepnye.. insya Allah, moga hajat terlaksana.. jom settlekan kerja dan search tempat yang sesuai... :) 

4 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

ooo...niela cite disblk post instagram..Dlm instag tak bole nk cite pjg lebar kan..kan.. =D

Yong Is My Name said...

Mek
Meriah sungguh baju n tdg tu;-)

Riedaffya ibrahim said...

habiskan masa ngan anak2 best kan..salam kenal..

izz said...

syima... a'ah... hihi... moh berinstagram....

kak yong.. sungguh caca marba dah ye... hehe

riedaffiya ... hi salam kenal jugek.. tp tk leh browsw blog u lah...