Tuesday, May 29, 2012

kyra and little caliph

salam...

arini mood adalah x berapa nk ada untuk bekerja. penat tk jugak. mungkin PMS gamaknya. semalam hari 'pengsan' tk sedar apa dah... sian 3s.. buat hal sendiri je bila ibu dalam keadaan hormone tk stabil.. mmg cenggitu la ahkak ni.. seminggu sebelum 'waktu tu' tiba mmg akan ada satu hari ahkak akan 'pengsan'. rasa penat mcm lari 1 kilometer... hehehe..


kali ni nak citer pasal cik izzrin syaqirah.. sila lihat gambar di bawah... hehehe itulah orang nye.. tomey2 ibu... budak banyak mulut... yet girlish! bestfriend ibu sgt! hehehe terima kasih kepada Allah kerana meminjamkan girl yang amat iras muka ibu... ngeeeee

next year kyra akan mencecah umur 5 tahun. so, ibu ingat nk hantar kyra ke kindy yang islamic dan english medium. dok tercarik2... dan search bagai adala beberapa kindy yg menarik perhatian seperti genius aulad.. tapi jauh la pulak dari rumah.. sgt jauh. di wangsa maju je ada centre dia.. sian kyra pagi2 dh travel jauh2.. kindy yg islamic-english medium tk la banyak sgt area desa pandan ni. ada satu kindy tu tk pulak balas msg n call ibu.. ermmm... so, mcm berkenan kt tadika little caliph ni ha.. tengok program dia sgtlah menarik. leh browse kat little caliph ni ha... ada iqra' dan hafazan.. belajar solat..

ibu dah dapat contact dengan principal centre LC kt taman dagang nih. so far so good. looking forward nak jumpa puan sumarti tu. apa yg lebih menarik hati dalam setiap sms principal LC ni akan diakhiri dengan perkataan 'jazakallah'... :) ibu kalo boleh mmg nak anak ibu seimbang duniawi dan ukhrawi. krista bukan x bagus... alhamdulillah abg syahmi adalah excellent... english-spoken not bad... pastu mlm ngaji iqra' pon dh iqra' 4... tp kyra malu2 sgt... nk antar gi ngaji iqra' pon nangis  bagai.. last2 ibu ajaq kt umah jer.. tp yela.. kdg ibu outstation dh banyak tertinggal... so LC ni mcm lengkap la kan... kalo x gi iqra' mlm2 pon mcm tkla tertinggal sgt..

so, tahun ni kyra di tadika sang kancil, next year di Little Caliph pulak ye sayang.. tkpe.. duit ibu n ayah boleh cari. yang penting anak3 ibu dapat hak masing2... syabil cayang nnt ganti tempat kakak kyra di Tadika Sang Kancil ye... heheheh dh 4 tahun dh syabil next yr... so, kena masuk school... dok umah tengok tv dan buli org jer... heehehe.. syukur di atas semua yang Engkau berikan ini Ya Allah... Moga kami sentiasa bersyukur dan berusaha menjadi hamba Mu yang lebih baik... jazakallah... :)


4 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Mmg LC ni bagus..thn lps kami dah daftar kyra ke LC bangsar..siap byr dah registration fees tp tak jadi plak sbb bln OCT lps,mama kyra pndh opis TTDI tpksa cari tadika lain..mujur silibus Little Al-Azhar sama cam LC Islamic + English medium :)

izz said...

yeke syima.. hrp2 okela kan... bayaran permulaan brape...

CIK Y O N G said...

kalau ky kat sana, confirm hantar punye.. cute kyra bertudung ;-)

izz said...

kann ky... nk cuba lak yg islamic-english medium ni... harap2 oklah kan... insya Allah