Thursday, May 20, 2010

Aminurrasyid...


salam..

sape kenal nama di atas angkat tangan! hehehe... tentu ada yg masih ingat nama ni.. budak 15 tahun yg terkena tembakan anggota polis baru2 ni... ermmm.. apa yg buat mak sebok nk tulis kat sini ialah berkaitan dgn wawancara kat TV3 yang menampilkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan 2-3 hari lepas. Maaf ye! mmg husband mak polis tapi mak tak BUYERS okeh!hihi.. it's all about truth.. nothing else matters... metallica.. eceh!

yang ada baca news paper dan tgok news mesti tahu cerita yang family arwah telah mengambil tindakan undang2 ke atas pihak berwajib dan koperal yg melepaskan tembakan telah pon ditahan reman... tapi seperti kata KPN, kalau org politik dah masuk campur tentunya sesuatu insiden menjadi lebih keruh dan yang terpalit tentunya PDRM.. nyiahhhh... ni mak dpt info melalui media massa yer... kalo tnya husband cayang mak tu jwpn cliche' aje dia bagi.. "ENTAH.. TAK PASTI.. YE KOT" errmmm.. baik tak yah tanya... huhu..

tentang kes ni pon, mak idak le nk ngulas panjang2.. kalo mak berada ditempat ibu arwah tentu mak pon marah bila org kata anak mak yang selalu depan mak adalah seorang anak yang baik dituduh sbg penjenayah..(mak baca kat news paper, katanya kuar kul 2pagi tu sbb nak tolong kwnnya yang rosak motor... ye ke tak wallahualam..).. yelakan .. kalo dh kuar news mmg org akan buat macam2 spekulasi dan putar belit fakta... Allah aje yg tahu mana yang betul kan.. saksi kwn arwah tu pon tak tentu lagi 100% betul keterangan nya... ermmm... maklum kalo dh kena tekanan dari macam2 pihak dari A leh jadi B...

tapi bak kata KPN dalam wawancara berkenaan, mcmana polis tk amik tindakan, bila disuruh berhenti dia tetap memecut laju, bukankah tindakan arwah tu akan membahayakan org lain, baru2 timbul plak ada saksi lain terlibat iaitu pemandu mercedes dan beberapa penunggang motorsikal.. dah jadi lebih complicated kan.. sama2 lah kita tunggu keputusannya nnt, moga keputusan yang dikeluarkan iteww adalah adil utk semua pihak...

cuma mak nak kita fikir kata2 KPN " MASYARAKAT PERTIKAIKAN TINDAKAN ANGGOTA SAYA DALAM MEMPERTAHANKAN DIRI TETAPI TIDAKKAH MEREKA MEMANDANG TINDAKAN REMAJA BERKENAAN MEMANDU TANPA LESEN ADALAH SATU JENAYAH??" lagi satu mak harap pihak pembangkang janganlah sebok nk keruhkan lagi keadaan... satu lagi kata2 KPN yang mak rasa seram sejuk jer.. "KALAU NEGARA KITA DAH JADI MACAM NEGARA JIRAN DAH TAK GUNA NAK BUAT APA2 LAGI, JADI DARI SEKARANGLAH KITA CUBA BANTERAS, KAMI MOHON MASYARAKAT SAMA2 BANTU KAMI" lebih kurang gitulah bunyi nye... ermm.. mak suka dengan kredibiliti KPN kita yang segak dan tidak berperut boroi itewww.... kwang kwang kwang...

psst : mak ada 3 anak, risaunya anak2 tk membesar dgn baik akibat pengaruh persekitaran

KPN semasa majlis tamat latihan husband mak...

cuba teka yang mana satu laki mak.. hihi

7 comments:

NoRwAnI nOrWi said...

ye izza...aku sokong pendapatan ko...oppssss..pendapat ko...dah kuar kul 2 am naik keta xde lesen pastu sruh stop x stop...apa lg yg polis nak buat..mmg nmpk cam menbahaya dan mencurigakan...

Ms Pearl said...

salah kan diri sendiri kalau tejadi apa apa yang buruk. Orang lain hanya pelakon tambahan dan penyanyi latar.


Tak kira apa pun alasan budak bawah umur tak boleh bawak kenderaan sendiri apa tah lagi di malam hari.

kalau kenderaan kawan rosak kawan tu pun ada mak ayah kan? hmmmmmmmm


Apa apa pun ini la takdir dari Allah. yang memandang berat yang memikul lagi berat.


I selalu ingat pesan my mom berkawan dengan tukang jual bunga dapat wanginya berkawan dengan pembakar kayu api dapat abunya.

sekian kutbah jumaat heheheheheheh

izz said...

wani : a'ah... KPN pon ada ckp, kalo polis suruh berhenti tolongkah berhenti.. ermmm

hani : i always love your quote.. lalalala

im - mamababahworld said...

kalo baca kes tuh, mmg dh ajal budak tuh nk sampai malam tuh, because what he did was all wrong...i mean, lepas satu masalah timbul lagi satu masalah..kaan...

cume curious bila polis lepaskan tembakan ..ermm anyway susah nk cakap sebab i bukan saksi kejadian..

ayah,ummi, farish said...

Salam ziarah & slam perkenalan, jemputlah ke blog saya ye..jgn lupa follow yer…

Izyan Momma Izdamia said...

salam akak.. ingt saya g x?? ehhe...

ank sdare hubby saya satu skolah ngn arwah... die cakap arwah mmg nakal kat skolah...tp hensem.. hehe... erm... x tau r nk ckp ape kn??

izz said...

im : tulakan.. mmg tembakan tu yg menjadi tanda tanya..

maya : dh g ziarah and dh follow.. =)

izyan : of course akak igt ... yeke.. ermm nakal ek... tp tula dh ajal dia cenggitu... ermm