Monday, March 22, 2010

artis sebagai idola? BIG NO!


salam..

pagi2 ni mak nk menyampaikan hujah2 berkenaan tajuk diatas yer.. hoho..tk silap lebih krg sebulan yg lps kecoh psl kenyataan yg dikeluarkan oleh wardina safiyyah berkenaan artis di malaysia sekarang mmg tak layak dijadikan idola ataupon icon dalam masyarakat kerana kehidupan sosial yang menjijikkan... mak juga nk tekankan kat sini BUKAN SEMUA ye! tapi kebanyakan..

semalam mak 'ter'masuk dalam satu website pasal artis... wahwah! macam2 cerita yang mak tak tahu pasal meka2 yg bergelar celebrity nih... aduhai... dunia yang penuh maksiat... tu baru satu website mak terjah... entah2 website lain2 yg lebih extreme lebih banyak gambar artis bogel dan tonggang arak terbongkar... astagfirullah... mmg mengucap panjang mak nyiah..

mak salu relate mende2 cenggini dgn family mak.. saja.. untuk pengajaran dan pembelajaran supaya menjadi yang lebih baik... dah terasa beratnya bahu memikul mendidik dan membesarkan anak mak nan 3 org tu.. yelah! tambahan plak mak dok ditengah2 hiruk pikuk kl... tempat artis2 itew berpeleseran.. umah mak dgn bukit bintang yang manyak club utk berjimba-jimba hanya 5 minit je drive kalo tk jammed nyiah... ermmm...

yg mampu mak buat skang adalah mendengar cerita senior2 di opis ni mcmana meka didik anak... yelah, ramai senior mak anak2 nye ok je mak tengok, tk terpengaruh sgt dgn cara hidup artis2 nih.. malah berjaya pulak menyandang jawatan profesional.. ermm.. a long way to go kan... tapi, mak mesti bersedia supaya anak2 berjaya di dunia dan akhirat.. amin...

ni salah satu pix yang entahapehape... itew adalah tengku zawyah janda datuk k.. alahai... ct nurhaliza punye madu tk jadi.. hihi.. terlampau advance sgt la katakan... sambut besday anak dgn majlis sebegini.. nengokla org keliling nyer... ermm.. nauzubillah...

2 comments:

JuJue said...

huiishhh sket men nyer cantikkk ke baju org sekeliling tuhhh.... takde lahh ni gambar masa diaorg belum ready lagi.belum siap. tak sempat nak pakai baju...cake dah sampai..tu yang keluar pakai baju dalam jer. auuuwww..

takyah susah susah...amik jer jujuelopez jadi idola.. huk huk huk..hancossssssssssss

izz said...

jujue: hahahaha... ermm.. tgok lurah dendam tengku zawyah tu pon dh menjawab segala persoalan.. nauzubillah..