Monday, January 4, 2010

my kiddos updates!

salam..

baru2 ni mak dok update psl diri sndirik je kan.. kali ni mak nk update psl anak2 kesayangan mak... syahmi izzriq, izzrin syaqira & si tecit syabil izzriq...

syahmi;4 yrs old




si sulong kesayangan ibu ni akan masuk ke kindy 7hb jan 2010.. tk sabar nak tgok reaksi nya nnt. ermm... nerbes mak nyiah! hehehe... tp pd firasat mak sbg ibu nye, mak rasa dia tidak mempedulikan kehadiran ibunye ini setelah berjumpa kwn2 yg sekepala nnt... hehehe... doa2 moga syahmi izzriq akan menjadi pelajar cemerlang...

kalo kat umah mmg ngadap phdc ajela... dh hafal dh dialog little einstein tu... mak tengok anak mak cpt tangkap apa yg diajar melalui phdc tu... bnyk vocabulary yg dia dh pick-up... sambil2 tu mak enrichkan lg dgn speaking london kt umah.. kekekeke...

cuma 2-3 hari ni gusinye bengkak sbb terlebih mkn jajan la tu agaknya.. gigi dpnya mmg dh lama 'ilang'.. huhu.... nangis jugak mak masa gigi2 dia reput n tertanggal ritu... tp nk bt cemana.... so, kyra mmg mak jaga giginye... maklumla .. anak dara sorang...

syaqira aka kyra;2 yrs old




anak dara kesayangan ayah ni tkde la manja sgt mcm anak dara org lain.. mak n hubby treat dia sama je dgn abg n adiknya.. kalo nakal mmg kena cubit etc.. hehehe... mak rasa dia ni kelakar n pandai buat lawak... syahmi lebih serius n manja sket dgn mak.. mungkin sbb dia anak sulong.. kyra lebih bnyk abiskan masa dgn bibiknye.. so, dia lebih rapat dgn bibik... hubby mak kata kwn baik kyra.. kekekeke

skang kyra dh pandai ckp... n apa yg kita ckp dia akan fahamla... mak pon dh mula speaking london dgn dia.. n biasakan dia tonton phdc dgn syahmi... kalo dulu mmg dia dok lepak dlm bibik dia ajer... jgn tak tau anak dara mak ni garang sket orgnya.. heheh.. tp mak dh nampak ciri2 keperempuanan dia.. eceh! dh pandai main masak2, dodoikan barbie doll mcm bibik dia buat n sgtlah pandai main n agah si tecit syabil.. berat kyra still tk naik banyak.. @ 2yrs beratnye hanyalah 10kg ++... hehehe.. slim melim anak dara mak ye nyiah2...

syabil;3 mnths






si tecit syabil lebih debab n bambam berbanding syahmi n of course kakaknye kyra... @2.5 months beratnya dh 6kg.. hehehe.. berkat susu ibu kot... mmg senang nk pegang timang.. he's a good boy.. tk banyak kerenah.. actually anak2 mak masa kecik mmg tk bnyk ragam.. alhamdulilah.. cuma kyra kuat sket meragam masa nk masuk 1 tahun ritu... syahmi mmg senang jaga.. kalo nk tido bg susu n letak dpn tv.. dia akan tido sndiri.. kyra plak dh penat nangis n guling2 baru lena..huhu... syabil ni so far ikut jejak syahmi... he's still 100% breastfeeding.. melalui pengalaman lalu mak berazam nk exclusively brestfeeding him until 2 years... hrp2 berjaya yer...

he's milestone skang... dh pandai tgok org n agah2... smbil sembang2 cara dia la kan... tk tau mcmana plak peel si tecit nih.. hrp2 tk bnyk kerenah dan senang nk jaga.. penat juga ada 3 anak kecik nih.. kdg2 sian juga tgok bibik derang.. hehehe.. tkpela... pejam celik dh besa2 nnt mesti rndu time derang kecik2 kan.. for now, cukuplah dgn kehadiran 3S nih.. biar ibu n ayah derang ni memantapkan ekonomi family dulu...:D mak n hubby amat bersyukur dgn kehadiran 3S.. moga Allah pinjamkan 3S utk selama2nye.. doa kami juga moga mereka menjadi anak yg soleh dunia dan akhirat dan berjaya hendaknya...amin..

5 comments:

Ms Pearl said...

ha post yang menarik hehehehhehhe
tiga dah kau nyiahhhhh
dua jejaka tampan dan sorang puteri rupawan!

untung anak anak skang mcm mcm cara nak belajar kan? tinggal nak belajar ngan tak nak jek

apa apa hal pun best of luck to ur son. first day in school ye
ha! syahmi suruh mama tu tangkap gambar first day in school lepas tu letakan kat blog ni ha! heeehehe

Nisa said...

wah..dah besar2 anak2 akak ye.. chumil2 semuanya mcm mak dia. :)

SyahNas80 said...

suka tgk muka anak2 kak iza ni hehe... comey2 belaka....

SyahNas80 said...

bila nak bawak semua datang sini?... rindu nak peluk syahmi .. wow.. bdan sedap peluk tu haha... nak jumap kyra ngan syabil plak...

izz said...

hunny : 3 kids 3 kerenah... fuhhh..
nisa : ala.. adam pon chumil... adam bila nk dpt adik.. nnt update kt blog yer...
syanas : tq... tula.. nnt akk bwk kyra n syabil lak k